Grad NOVSKA Službene stranice

“Svemirske večeri” u Novskoj

“Svemirske večeri” u Novskoj

Nakon što je astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor,, Zoran Knez održao dva predavanja na teme "Svemirski teleskop Hubble – 25 godina u orbiti", čime je započeo Festival znanosti "Novska 2015.", te o Saturnu, njegovom mjesecu Titanu, i najudaljenijem planetu Plutonu, prezentirajući najnovije znanstvene podatke koje su prikupile svemirske sonde Cassini/Hygens i New Horizonts.

Festival znanosti "Novska 2015.", u organizaciji TZ Grada Novske, Grada Novske, Radio postaje Novska i POU Novska, nastavljen je u petak, 3. srpnja predavanjem “Uvod u raketno modelarstvo“ u prostoru Galerije POU.

 

Neposredno prije predavanja članovi kluba tehnike KTKG Garešnica, s malog trga ispred POU  lansirali su više manjih modela raketa uz pomoć lansirne rampe. Pored modelara Saše Jakopovića, predavanja su držali Ivo Dijan i Neno Vrhovec, koji je i koordinator ove manifestacije znanosti u Novskoj.

Također, u Galeriji POU otvorene su dvije izložbe fotografija, prva pod nazivom “Od Sojuza do današnjih dana” čiji su autori D. Lozovina i K. Pavleš, i “Foto priča o misiji Atlantis” autora I. Dijana koji ujedno potpisuje i postavu obje izložbe.