Grad NOVSKA Službene stranice

4. skupna izložba DLAN-a u Lipovljanima

4. skupna izložba DLAN-a u Lipovljanima

Društvo likovnih autora Novska nakon nedavno održane likovne kolonije na Novljanskom jezeru ne prestaje s aktivnostima, tako je u subotu 27. lipnja,  u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice otvorena 4. skupna izložba likovnih autora. 


Likovne radove i svoja likovna i stvaralačka umijeća predstavili su autori Vjekoslav Pešut, Mirko Grgrić, Katica Perković, Ilija Gregorić, Josip Jakeljić, Štefica Oljača, Dubravko Malleg, Matea Barešić, Mijo Vojković, Andreja Bogatić, Vjera Ožoga, Ivica Čukelj, Viacheslav Krivitski, Melani Vidas Katušić, Milan Čorak, Mirko Lauter, Željko Mihaljević, Miroslav Lovčanin, Vjekoslav Marenčić, Zlatko Žagar, Josip Tomac, Miro Margetić i Matea Potočki.

 
U ime domaćina posjetiteljima i autorima dobrodošlicu je zaželjela ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Lipovljani Marica Tisaj. Izložbu je predstavio  predsjednik DLAN-a Žan Žafran, a o likovnom stvaralaštvu govorio je prof. likovne kulture Vjekoslav Pešut.  Nazočne je prigodnim riječima pozdravio i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, kao i predsjednica Općinskog vijeća Lipovljani Anka Doležal koja je otvorila izložbu.


Otvorenje izložbe pratio je i nastup kulturno-umjetničkih društava koja su nastupila i na manifestaciji Dani KUD-a Lipa čiju je svečanost upotpunila i izložba novljanskih likovnjaka kako bi se predstavili i lipovljanskoj publici.  


Sudeći prema najavi vodstva ovog društva publika može očekivati uskoro nešto novo, a i tijekom ljeta na raznim lokalitetima u gradu Novskoj autori će slikati, crtati i stvarati nova umjetnička djela.