Grad NOVSKA Službene stranice

Godišnja skupština Društva likovnih autora Novska (DLANA) - Prezentacija Grada Novske kroz likovnu umjetnost

Godišnja skupština Društva likovnih autora Novska (DLANA) - Prezentacija Grada Novske kroz likovnu umjetnost

Novljanski likovni umjetnici okupljeni u zajedničku udrugu kojom promiču likovnu kulturu,  ali i Grad Novsku, nakon godinu dana od obnoviteljske skupštine održali su u petak, 10. travnja u Gradskoj vijećnici svoju godišnju izvještajnu skupštinu. Bila je to prigoda da sukladno Zakonu o udrugama kao i sve udruge u Hrvatskoj usklade svoj Statut.

Predsjednik udruge DLAN-a Žan Žafran podnio je članovima izvješće o radu i poslovanju za 2014. godinu, te planove za 2015. godinu. Društvo je u protekloj godini imalo niz izložbi i sudjelovalo u  kulturnim aktivnostima koje organizira Grad Novska. U društvo je došlo i nekoliko novih likovnih stvaratelja na što smo ponosni i otvoreni za suradnju svima koji žele pokazati svoju kreativnost i umjetnost te doprinijeti kulturnom stvaralaštvu na novljanskom i širem području. Unatoč financijskim poteškoćama koje prate mnoge udruge, DLAN će znati iznaći rješenja i u 2015. godini i realizirati sve planirane aktivnosti- rekao je predsjednik društva Žan Žafran. Drago nam je da smo u ovih godinu dana rada obnovili suradnju sa bivšim članovima društva, ali i sa drugim udrugama u Sisačko-moslavačkoj županiji i šire gdje svakako treba istaknuti društvo iz Rešetara. 
Posebno bi se zahvalio na odličnoj suradnji tijekom protekle godine PBZ Poslovnici Novska, upravi Ine, Srednjoj školi Novska, Pučkom otvorenom učilištu, Radio postaji Novska, Udruzi umirovljenika Novska, Matici hrvatskoj- Ogranak Novska, NOVOKOM-u, TIC-u, knjigovodstvenom servisu  i Gradu Novska, na financijskoj potpori- istaknuo je Žafran. 

Rad društva pohvalio je i predsjednik Matice hrvatske-Ogranak Novska mr.sc. Alojz Buljan koji se zahvalio i na dosadašnjoj suradnji DLAN-a i Matice koje imaju sjajnu suradnju kroz riječ i sliku. 


Potporu u budućem radu društva iskazao je zamjenik gradonačelnika grada Novske Vedran Mihaljević rekavši da društvo na najljepši način prezentira na svojim gostovanjima Grad Novsku, što pokazuje i  nedavno otvorena  izložba u Rešetarima. Grad Novska radi na rješavanju službenog  prostora društva, a u budućem Muzeju grada Novske naći će se i stalni postav društva, što znači da će i dalje Grad Novska pružati podršku u vašem radu i uključivati vas  u sve aktivnosti  na kulturnom području- naglasio je zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević.