Grad NOVSKA Službene stranice

HNS-ova stajališta o poljoprivredi

HNS-ova stajališta o poljoprivredi

"Jedini ključ promjene stanja u poljoprivredi organiziranje i udruživanje malih OPG-a, jer će se samo tako moći povući više novca iz EU" izjavio je na tribini Političke akademije HNS-a, Ivica Mandić, saborski zastupnik i potpredsjednik saborskog Odbora za poljoprivredu.  Tribina pod nazivom "Hrvatska poljoprivreda – zakonske procedure i regulative – HNS-ova stajališta o poljoprivredi", održana je u četvrtak, 16. travnja u Novskoj u organizaciji Županijske organizacije HNS-a Sisačko-moslavačke županije i Podružnice HNS-a u Novskoj.


Neposredno prije tribine održana je u zgradi INA Naftaplina konferencija za medije, na kojoj su o stanju u poljoprivredi govorili, uz saborskog zastupnika Ivicu Mandića, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Sisačko-moslavačke županije Ivan Nekvapil i predsjednik Podružnice HNS Novska Elvis Kalcina.


"Mjerila nam moraju biti poduzetnost, konkurentnost i kvaliteta", istaknuo je Ivica Mandić te nastavio da nijedna politička opcija koja je vodila Ministarstvo poljoprivrede od 90-ih godina, znači 25 godina, nije pronašla kvalitetna rješenja po pitanju održive poljoprivrede, posebice u ruralnim prostorima. "Hrvatska ima priliku plasirati svoje poljoprivredne proizvode na tržištu Europske unije. No, da bi se napravio napredak u poljoprivredi, trebaju se uključiti mladi i stručni ljudi. U obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u Hrvatskoj pretežno su starije osobe, te se moraju stvoriti uvjeti da se mladi i obrazovani ljudi uključe u poljoprivredu", zaključio je Mandić.