Grad NOVSKA Službene stranice

KUD „Kolo“ Stari Grabovac zbog zapaženih rezultata na prijemu kod gradonačelnika

KUD „Kolo“ Stari Grabovac zbog zapaženih rezultata na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Vlado Klasan održao je prijem u utorak,  21. srpnja u prostorijama male vijećnice za članove KUD-a  „Kolo“ Stari Grabovac, na kojeg su pozvani zahvaljujući ostvarenom uspjehu na natjecanju u Martinskoj Vesi gdje su osvojili prvo mjesto. Nagrada natjecateljima za osvojeno prvo mjesto je sudjelovanje na državnom natjecanju u Koprivnici, no kako KUD nema dovoljno financijskih sredstava za odlazak na natjecanje obratili su se za pomoć gradonačelniku i Gradskoj upravi. 
Gradonačelnik Vlado Klasan naglasio je da mu je pozivom na prijem prije svega bila intencija promovirati KUD „Kolo“ Stari Grabovac i upoznati građane sa njegovim radom, te je izjavio da će Grad Novska sponzorirati put. 
KUD „Kolo“ Stari Grabovac na spomenutom natjecanju ne predstavlja samo Grad Novsku, već i područje Sisačko-moslavačke županije, no unatoč tome Sisačko-moslavačka županija u svom proračunu nije pronašla sredstva koja bi mogla izdvojiti za financiranje putovanja KUD-a- rečeno je na prijemu. 
„Pohvalno je što svoj entuzijazam i ljubav prema folkloru prenosite na mlade i to nam govori da je budućnost folklora zagarantirana.“ – rekao je Gradonačelnik,  te članovima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.