Grad NOVSKA Službene stranice

Kvalifikacijska utakmica za opstanak

Kvalifikacijska utakmica za opstanak

U prvoj utakimici za opstanak u Medužupanijskoj nogometnoj ligi Središte odigranoj na Gradskom stadionu u Novskoj domaći je Libertas bio uvjerljiv protiv Stubice, koji je u kvalifikacije ušao kao prvak 1. ŽNL Krapinsko-zagorske. Bila je to lijepa nogometna predstava domaćina, a konačnih 4:1 realan je rezultat prikazane igre obje momčadi.
Furiozno je krenuo Libertas i već nakon desetak minuta vodio je s 2:0. S lijepim zgodicima u listu strijelaca upisali su se Milašinović u 8. i Zanetti u 10. minuti. Slijedi nakon toga nešto mirnija središnjica poluvremena u kojoj domaćini prijete, a gosti iz Donje Stubice nastoje konsolidirati redove. U tome ponešto i uspjevaju jer se na odmor odlazi s vodstvom Libertasa 2:0.
Počatak drugog dijela nalikuje na početak utakmice. U prvom napadu domaćina Zanetti izlazi sam pred golmana Hunjaka i to je 3:0 u 46. minuti. Već u 60. minuti Zanetti je imao prigodu nakon sjajnog dodavanja Milašinovića matirati goste, kada ponovo sam izlazi pred protivnički gol, no Hunjak je ovaj puta bio uspješniji. Igrači Stubice rijetko su stvarali izgledne prilike, a nakon jednog duela u domaćem kaznenom prostoru, sudac Hrgović dosuđuje kazneni udarac. S bijele točke precizan je u 74. minuti bio Drempetić i smanjo rezultat na 3:1. No Libertas ne posustaje, i nakon sjajnog prodora Šakića u 83. minuti najbolji igrač utakmice Antonio Zanetti po treći puta pogađa protivničku mrežu za konačnih 4:1.

Libertas: Šepović 7,5, Knežević 7, Frkat 7, Majdandžić 7, Pranić 7,5, Zanetti 9, Šakić 8, Milašinović 8 (od 89. Blažević -), Filipović Mar. 8, Filipović Mat. 7, Šimunović 8. Trener Antun Kužilek 7.

Stubica: Hunjak 6, Lešković 6, Markus 6 (od 51. Grabušić P. 6), Petriško 6, Matuša 6, Kwedi 6, Božić 6 (od 88. Matuiša -), Drempetić 6,5, Pešac 6 (od 72. Grabušić L. -), Jakopec 6, Dlesk 6. Trener Tomislav Staniša 6.