Grad NOVSKA Službene stranice

Marinko Stojić (SDP) novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske

Marinko Stojić (SDP) novi je predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske

Današnja 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske započela je personalnim izmjenama i novom raspodjelom dužnosti unutar Vijeća. Prema prijedlogu Mandatno-imunitetnog povjerenstva GVGN za novog vijećnika GVGN ispred HSLS-a prisegu je položio Miroslav Gabor, koji je zamijenio Danijela Tutića, koji je ostavku podnio iz osobnih razloga.


Na samom početku rada GV  iz osobnih razloga ostavku podnosi i predsjednica GVGN Nikolina Šepović (HSP),  nakon 5-minutne stanke trećina vijećnika iz redova vladajućih stranaka, a prema Statutu, predlaže Marinka Stojića (SDP) za novog predsjednika GVGN, te nakon glasovanja također polaže prisegu, i od tog trenutka predsjeda radom Sjednice.


Nakon usvajanja zapisnika s prošle 20. sjednice GVGN, slijede vijećnička pitanja, a postavili su ih Sandra Has (HDZ), Višnja Lovrić Mencej (HSLS),Žan Žafran (HSLS), Nikolina Šepović (HSP), Marija Kušmiš (HDZ) i Mišo Tušek (HDZ).
Drugim izmjenama i dopunama Proračuna Grada Novske za 2015. godinu, Proračun je uvećan za oko 268.000 kn ili 0,52%, tako da sad iznosi 51.838.313 kn. Uvećanje Proračuna se odnosi na povećanje prihoda pomoći od Ministarstva regionalnog razvoja i fonova EU, a za sufinanciranje gradnje društvnog doma i vatrogasne spremnice u Jazavici. U stavci rashoda u programu sporta za troškove poslovanja NK "Libertas" Novska rashodi su povećani za 70.000 kn.
Slijedile su točke dnevnog reda koje su se odnosile na informacije o radu i poslovanju tvrtki u cjelokupnom ili većinskom vlasništvu Grada Novske. Tako je ispred Trgovačkog društva Novokom d.o.o. izvješće predstavio direktor Vinko Debeljak, ispred RPN d.o.o. direktorica Irena Gabor, te ispred Trgovačkog društva Vodovod d.o.o. direktor Mario Filipović.


Preostale točke dnevnog reda odnosile su se na objavi javnog poziva za isticanje kandidatura za članove Savjeta mladih Grada Novske i rapisivanju pozivnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada Novske za 2015. godinu.