Grad NOVSKA Službene stranice

Održan 9. memorijalni nogometni turnir u Brestači

Održan 9. memorijalni nogometni turnir u Brestači

Nogometni klub „Slavonija“ Brestača u subotu, 13. lipnja organizirao je 9. memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje iz Brestače i preminule igrače NK „Slavonija“.

Program je započeo polaganjem vijenaca i odavanjem počasti na mjesnom groblju u Brestači. Prvu utakmicu odigrali su NK „Mladost“ Košutarica i NK „Croatia“ Stara Subocka“ s rezultatom 4:0. u drugoj utakmici sudjelovali su NK „Slavonija“ Brestača protiv „Croatie“ Krivaj s  završnim rezultatom 4:3. Drugi dan memorijalnog turnira 14. lipnja za treće mjesto igrali su NK „Croatia“ Krivaj i NK „Mladost“ Košutarica sa završnim rezultatom 4:1. Za prvo mjesto borili su se NK „Croatia“ Stara Subocka i NK „Slavonija“ Brestača, zasluženu pobjedu i prvo mjesto odnijeli su NK „Croatia“ Stara Subocka s rezultatom 2:0.

Revijalnu utakmicu su odigrali veterani Slavonije i Volodera, s 3:2 zasluženo su pobijedili gosti. Milan Pavlić, tajnik NK „Slavonija“ Brestača zahvalio se u ime organizatora Gradu Novskoj i ostalim sponzorima, mjesnom odboru Brestača, te svim ostalim sudionicima turnira. Sudionici su kao nagradu za sudjelovanje na turniru dobili pehare koje im je uručio gradonačelnik. „Moramo čuvati uspomenu na naše poginule branitelje, lijepo je vidjeti ovdje okupljene sportaše koji ovdje daju svoj obol ovom događaju.“- rekao je gradonačelnik Vlado Klasan te dodao kako su svi sudionici ovog turnira pobjednici, samim tim što su pristali sudjelovati na turniru i time  evocirati  uspomene na poginule hrvatske vitezove.