Grad NOVSKA Službene stranice

Održana tribina “Kako motivirati na promjenu”

Održana tribina “Kako motivirati na promjenu”

“Kako motivirati na promjenu”- naziv je tribine koja je oržana u organizaciji kluba liječenih alkoholičara Novska, u utorak 31. ožujka, u Domu hrvatskih branitelja. Tribina je održana s ciljem promicanja kvalitete života i jačanja samoodgovornosti u organizaciji predsjednika kluba Predraga Šenjičnjaka, a prezentaciju su održali mag. psihologije Iva Erceg i Vedran Leder.

Iva Erceg mag.psihologije i stručni terapeut u Klubu liječenih alkoholičara u Novskoj je istaknula da je ovakva vrsta motivacijske prezentacije mnogo efikasnija od kritizirajućeg pristupa koji u krajnosti nije toliko učinkovit. U izjavi Vedrana Ledera saznajemo da su povodom godišnjice kluba organizirali tribinu koja je u prvom planu edukativno-motivacijskog karaktera na kojoj su se također prezentirale određene aktivnosti koje posjetitelji kluba obavljanju.

Leder također ističe da u budućnosti klub ima u planu proširiti djelatnost na širu zajednicu odnosno na socijalno ugrožene skupine. Predsjednik kluba liječenih alkoholičara Predrag Šenjičnjak je izjavio da u budućnosti klub ima za cilj postati udruga za populaciju drugih ljudi koji imaju potrebe na određenu pomoć odnosno dobivanje samopouzdanja poput nezaposlenih , razvedenih osoba, žrtve obiteljskog nasilja te mlade osobe koje duže od tri godine čekaju zaposlenje.