Grad NOVSKA Službene stranice

Prezentacija poticajnog programa

Prezentacija poticajnog programa "Poduzetnički impuls 2015."

U organizaciji Udruženja obrtnika Novska i Grada Novske, odnosno Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje u Gradskoj je vijećnici u utorak 1. travnja održana prezentacija poticajnog programa "Poduzetnički impuls 2015". Prezenter programa bio je stručni suradnik za poduzetništvo Poduzetničkog centra Pakrac d.o.o. Vladimir Gazić.Program poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“ 2015. kombinacija je ciljanih mjera i instrumenata poticanja razvoja sektora malog i srednjeg poduzetništva usmjerenih na ostvarenje strateških ciljeva iz Programa Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2011. do 2015. godine te prioritetnih ciljeva iz Strategije razvoja poduzetništva 2013. do 2020. godine. 

Program poticanja poduzetništva i obrta „Poduzetnički impuls“ 2015. sadrži mjere kojima je cilj rast i razvoj poduzetništva, tehnološko unapređenje, jačanje konkurentnosti, uravnotežen regionalni razvoj te kvalitetno korištenje sredstva i fondove Europske unije. Jačanje sektora malog i srednjeg poduzetništva u ukupnom gospodarstvu osigurat će se temeljem glavnog razvojnog okvira usmjerenog na pametni i održivi rast. Poseban naglasak se stavlja na instrumente kojima se potiče sektor malog gospodarstva na aktivno djelovanje u pravcu internacionalizacije poslovanja, kojima se jačaju poduzetnički, inovacijski i izvozni kapaciteti. 
„Poduzetničkim impulsom“ za 2015. godinu posebno će se poticati mikro i mala poduzeća, s naglaskom na važnost prerađivačke industrije. Prepoznata je i važnost ulaganja u istraživanje, razvoj, inovacije te općenito akviziciju novog znanja i tehnologija što značajno doprinosi podizanju dodane vrijednosti u svim djelatnostima. Znanjem intenzivni proizvodi i usluge okosnica su izvoznog potencijala. 

Također je naglašeno da je u 2015. godini osiguran je ukupan iznos od 14.958.882,00 kuna, u 2016. godini ukupan iznos od 29.917.761,00 kuna i u 2017. godini ukupan iznos od 14.958.879,00 kuna.