Grad NOVSKA Službene stranice

Razvijanje ekološki svijesti djece u Dječjem vrtiću “Radost” Novska

Razvijanje ekološki svijesti djece u Dječjem vrtiću “Radost” Novska


U cilju razvijanja ekološke svijesti najmanjih, u četvrtak 14. svibnja u Dječjem vrtiću „Radost“ Novska, tvrtka Novokom uručila je ovoj ustanovi  kante za odlaganje otpada u obliku životinja. Predaji kanti nazočili su voditeljica TIC-a Milijana Dižep-Margetić, gradonačelnik Vlado Klasan i direktor Novokoma Vinko Debeljak.

Ovo je dovršetak akcije koju je grad Novska u suradnji sa Novokomom realizirao  tijekom 2014. godine u svrhu nabave komunalne opreme kako bismo bili bolje usklađeni sa Zakonom o gospodarenju otpada- rekao je gradonačelnik. Ravnateljica Dječjeg vrtića „Radost“ Novska Dijana Kadliček konstatirala je kako odgajatelji djeci u vrtiću razvijaju svijest za ekologiju, razvrstavanjem otpada i odgojem za održivi razvoj, te dodala kako  su djeca dobila mogućnost da se kroz igru uče očuvanju okoliša.

Direktor Novokoma Vinko Debeljak je rekako kako su nabavili kante i za Osnovnu i Srednju školu Novska, kao i za područne škole, te da će podjelu izvršiti u narednih nekoliko dana. Nadamo se da će ove vrijedne tete, na čelu s ravnateljicom, pomoću ovoga unaprijediti poučavanje djece o očuvanju prirodnog okoliša- naglasio je gradonačelnik.