Grad NOVSKA Službene stranice

Šahovski memorijalni turnir

Šahovski memorijalni turnir "Mijo Bartoniček 2015."

U organizaciji Šahovskog kluba "Obrtnik" Novska u nedjelju, 14. svibnja održan je osmi put brzopotezni šahovski turnir "Memorijal Mijo Bartoniček". Turnir je organiziran u Obrtničkom domu a tempo igre bio je 10 minuta po igraču, u devet kola po švicarskom sustavu, FIDE varijanta. Okupila su se 33 šahista iz Grubišnog polja, Nove Gradiške, Jasenovca, Siska, Petrinje, Hercegovca, Pakraca, Lipika, Gornjih Bogičevaca i Novske, a među njima je bilo 2 FIDE majstora i 4 majstorska kandidata, te je turnir bio visoke 5. kategorije s rejtingom 1824 FIDE bodova. 


Treću godinu zaredom, te tako i pehar obitelji Bartoniček u trajno vlasništvo, s prvim mjestom osvojio je šahovski majstor Marko Ognjen iz ŠK "Bilogora '91" Grubišno Polje. Ognjen je inače FIDE majstor s rejtingom od 2275 bodova. Drugo i treće mjesto osvojili su Sten Boban i Ivica Matošević, mladi šahisti, članovi ŠK "Strmac" Nova Gradiška. Među prvih 15 su i domaći šahisti Pavle Arbutina (12) i Miroslav Lovčanin (14).
Otvorenju turnira prisustvovali su voditeljica TC Novska Julijana Dižep – Margetić i predsjednik Šahovskog saveza SMŽ Milan Brigljević, a prigodnim riječima turnir je otvorio gradonačelnik Vlado Klasan.