Grad NOVSKA Službene stranice

Sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju - Sigurnost u zajednici

Sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju - Sigurnost u zajednici

Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Novske temelji svoj rad na činjenici da je sigurnost pravo svakog čovjeka i bitna komponenta kvalitete života, te da je kriminalitet složeni društveni problem kojeg samostalno ne može riješiti ni jedna društvena institucija bez pomoći cijele zajednice-zaključak je 3. sjednice Vijeća koja je održana u četvrtak, 16. travnja u maloj Gradskoj vijećnici. 

Sjednici su nazočili predsjednik Vijeća za komunalnu prevenciju gradonačelnik Vlado Klasan, zamjenik nečelnika PP Novska Predrag Klarić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska Ljiljanka Žunić, ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević, ravnateljica Srednje škole Novska Nikolina Fijačko Filipović, direktor NOVOKOM-a Vinko Debeljak i novinarka Radio postaje Novska Monika Šporčić Harak. 
U svom izvješću o radu Vijeća u protekloj 2014. godini gradonačelnik Vlado Klasan je obrazložio da je cilj Vijeća preventivnim aktivnostima utjecati na smanjenje kriminaliteta, smanjenje straha građana od kriminaliteta, te podizanje ukupne razine kvalitete života na području Grada Novske. Sigurnost djece i mladih od posebnog je značaja za samo Vijeće, ali i za cjelokupnu zajednicu. Tijekom protekle 2014. godine u suradnji s Policijskom postajom Novska radilo se na kontinuiranom povezivanju obrazovnih ustanova sa službama za mlade i drugim institucijama i organizacijama u suradnji s Osnovnom i Srednjom školom Novska, te provođenju edukacije o štetnosti alkohola i droga. 
Nasilje u obitelji je također aktualni  i rastući problem zajednice koji ostavlja neizbrisive posljedice na pojedinca- žrtvu nasilja, njezinu obitelj, ali i cijelu zajednicu- rečeno je na sjednici Vijeća. 
Zamjenik načelnika PP Novska Predrag Klarić rekao je kako će i dalje nastaviti dobru suradnju sa svim institucijama na području Grada Novske kako bi se provodile mjere i aktivnosti koje se odnose na suzbijanje nasilja u obitelji, delikvencije djece, maloljetnih i mlađih punoljetnih osoba, zlouporabu droge, suzbijanje svih oblika kriminaliteta, te provođenju drugih mjera radi povećanja razine sigurnosti građana i imovine. U radu Vijeća za komunalnu prevenciju važna je uloga medija stoga će se nastaviti suradnja s Radio postajom Novska kako bi se predstavljale aktivnosti Vijeća i Stručnog tima i upoznala javnost o projektima Vijeća za komunalnu prevenciju.