Grad NOVSKA Službene stranice

Skupština NK “Libertas” Novska

Skupština NK “Libertas” Novska

U subotu, 11. travnja održana je u klupskim prostorijama godišnja izvještajna Skupština NK Libertas Novska. Bila je to prilika da se zaokruži jedna, po mnogo čemu uspješna natjecateljska godina kluba koji je, kako po broju sportaša, tako i sportskih djelatnika, stožerna sportska udruga u Gradu.

 

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik Vlado Klasan, i sam nekadašnji prvotimac Libertasa, te u jednom mandatu i predsjednik, naglasio je važnost Liberasa za gradski sport. Najavio je i početne pripremne radnje za pokretanje projekta novog sportskog centra, koji bi se trebao u potpunosti financirati sredstvima iz fondova EU. Predsjednik ZSU Grada Novske Josip Šimunović naglasio je da Libertas prednjači u sportskom odgoju mladeži, od limaća do juniora, jer više od stotinu nogometaša trenutno trenira I natječe se u šest pogona Kluba.


Seniorska ekipa NK Libertas u sezoni 2013/2014. natjecala se u 3. HNL Središta Zagreb i zauzela 14. mjesto ali nažalost zbog reorganizacije natjecanja prelazi u niži rang, odnosno u MŽNL Središte. Početkom sezone 2014./2015. klub napušta većina igrača koji su činili okosnicu momčadi u 3. HNL, pa su domaći igrači iznijeli najveći teret  u jesenskom dijelu prvenstva. 
U natjecateljskoj sezoni 2013./2014. proljetni dio juniori i kadeti natjecali su se u 4 HNL koja je brojila 12 klubova gdje su svoje ekipe imale Sesvete, Lučko, Rudeš, Maksimir i u takvoj konkurenciji kadeti na kraju sezone zauzeli su 4.mjesto, a juniori su bili 6. Osim jakih odigranih utakmica i neizvjesnih rezultata, sam klub dobio je da iz generacije '96 i '97 koje su osim te lige u dva navrata u sezoni 2010/2011 i 2012/2013 igrali 1. ligu Zagrebačke županije. Također seniorska ekipa Libertasa popunjava se iz vlastitog pogona. Trenutno je to 5 igrača '96.godište, 3 igrača '97. god, 1 igrača '98.god i 1 igrača '99 godište.
Početkom sezone 2014/2015 ekipe juniora i kadeta novom reorganizacijom u HNS-u natječu se u 3. HNL gdje imaju promjenjive rezultate, jer sama liga je jača jer osim Libertasa i Mladosti iz Petrinje ligu čine zagrebački klubovi ili klubovi Zagrebačke županije. Na kraju jesenskog djela kadeti su bili 7., a juniori 8.
U mlađim kategorijama valja istaknuti da je ekipa starijih pionira u proljetnom djelu prvenstva  zauzela 7. mjesto, a ekipa mlađih pionira zauzela je 9. mjesto u kvalitetnoj ŽNL SMŽ. Ekipa limaća natjecala se u NL Središta Novska i osvojila 1. mjesto. Nažalost u mlađim uzrastima klub se susreće  sa odlaskom igrača u druge (veće) klubove, koji nude bolje uvjeta rada.


NK „Libertas“ uspješno je aplicirao na poziv  HOO-a, za donaciju sportske opreme u vrijednosti od 50.000,00 kuna. Tim sredstvima kupljene su nogometne lopte za prvu momčad i pionire,  tri garniture dresova, 60 pari štucni, kopačke i različite sportske rekvizite te je na taj način podignuta razina rada u svim uzrastima NK „Libertas“. Odlukom Izvršnog odbora potpisan je sponzorski ugovor s Tvrtkom Tenzor d.o.o., kojim je NK “Libertas“ osigurao garnituru dresova u vrijednosti od 4.067,00 kuna. Izvršni odbor je tijekom 2014. godine imenovao i razriješio dva trenera prve momčadi te uspješno organizirao sve domaće utakmice. 
U lipnju 2014. godine nakon dugog vremena po prvi puta organiziran je Ljetni malonogometni turnir, a tijekom prosinca 2014. i siječnja 2015. godine organiziran je tradicionalan malonogometni zimski turnir Novska 2014./2015.
Na kraju predsjednik NK Libertas Vedran Mihaljević zahvalio se svojim suradnicima, dopredsjedniku, tajniku, te Izvršnom i Nadzornom odboru, kao i Zajednici športskih udruga, i Gradu Novska financijskoj pomoći i podršci. Istaknuo je također trenere i igrače koji su nosili najveći teret u promociji kluba, jer u konačnici se samo plasman i rezultat priznaju kao mjerilo uspješnosti kluba.