Grad NOVSKA Službene stranice

Slike sela- o ljudima i običajima autora Milana Čorka

Slike sela- o ljudima i običajima autora Milana Čorka

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska,  u četvrtak 9. travnja u galeriji POU-a održano je svečano otvorenje izložbe slika Milana Čorka pod nazivom „Slike sela- o ljudima i običajima“.  

Ravnatelj POU-a Miroslav Perošević pozdravio je sve prisutne, te je  istaknuo kako je ovo druga po redu izložba slika ove godine kojima su se do sada predstavila dva domaća autora s našeg područja.

“Prikazana izložba je realan  prikaz  tradicijskog života na selu, ona je prikaz uhvaćenog trenutka kojeg autor svojim slikarskim umijećem, poznavanjem ljudi i običaja, podastire na ovoj izložbi.“ -rekla je Marija Kos, mag. ethnol.et. anthrop. koja je okupljenima  ukratko predstavila slikara i njegov autorski rad. Milan Čorak, autor izložbe, ujedno i član DLAN-a izjavio je kako mu je želja bila ovim putem prikazati svakodnevicu na selu , te narodne običaje, a cilj mu je da mladima ostane u sjećanju kako je to nekada bilo. 


Izložbu je otvorio Gradonačelnik  Grada Novske Vlado Klasan rekavši kako je ponosan na članove DLAN-a, te dodao kako mu je uvijek zadovoljstvo kada ima priliku putem izložbe promatrati svijet očima autora. Ovom prigodom Gradonačelnik je najavio da će, u dogovoru s ukrajinskim veleposlanikom Oleksandrom Levcenkom, organizirati i u Novskoj ukrajinsku  izložbu „Biser dnipropetrovske regije“ koja je trenutno postavljena u Lipovljanima.  


Otvorenje izložbe svojim nastupom uveličale su članice KUD-a Šubić Novska. Milan Čorak likovnim radom bavi se od rane mladosti, a svoje znanje dopunjuje u radionici DLAN. Do sada je izlagao na više skupnih izložbi u Novskoj, Lipiku, Sisku i Zagrebu. Donator je likovnih radova koji se prodaju na aukcijama, a sredstva odlaze najsiromašnijima.  Njegovi likovni radovi svoje mjesto su našli i van granica Lijepe naše. Izložba je otvorena do 25. travnja 2015.