Grad NOVSKA Službene stranice

Turneja radosti sportskih igara mladih 2015 u Novskoj - Coca-Cola CUP

Turneja radosti sportskih igara mladih 2015 u Novskoj - Coca-Cola CUP

Sportske igre mladih 19 godina pod sloganom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ privlače veliki broj djece i mladih. Tako se Grad Novska već drugu godinu za redom uvrstio među 1 200 000 djece i mladih koji su do sada sudjelovali u ovoj manifestaciji.


Svečano otvorenje sportskih igara održano je u četvrtak, 14. svibnja u središtu Grada, gdje je olimpijsku baklju donijelo dvoje istaknutih sportaša iz Jasenovca i Lipovljana Marina Tomić i Florijan Rožić, a program su najavili učenici 3a razreda OŠ Novska Lucija Grdur i Roko Mirosavljević. Nakon što je zapaljen olimpijski plamen igre je otvorenim proglasio gradonačelnik Vlado Klasan. Uz djecu iz Osnovne škole Novska natjecanju su se priključila i djeca iz osnovnih škola Rajić, Jasenovac i Lipovljani, a po prvi puta uključila su se i djeca s poteškoćama u razvoju iz novljanske škole.

Program su upotpunile svojom plesnom koreografijom Novljanske mažoretkinje i plesna skupina Cheerleading „Iskrice“ iz Lipovljana. U ime organizatora Sportskih igara mladih nazočnima se obratio Damir Dobrić koji je pohvalio Novsku kao dobrog domaćina i poželio svim natjecateljima puno uspjeha i odlazak na državno natjecanje u Split.


Osnovna škola Novska drugi puta sudjeluje na natjecanju s 350 učenika u nekoliko disciplina, a po prvi puta su se priključili i učenici s poteškoćama u razvoju- istaknula je ravnateljica Antonija Mirosavljević. Osnovna škola Jasenovac prvi puta se priključila ovoj manifestaciji sa 23 učenika u nogometnim ekipama, atletici i graničaru- rekao je ravnatelj Branko Šepović. OŠ Rajić došla je na natjecanje s dvije ekipe za graničar i nogomet, te trčanje na 60 metara i raduje ih poziv novljana na sudjelovanje u igrama- rekla je učiteljica Mira Čuvidić.

OŠ Lipovljani sudjelovala je sa 30-ak učenika koji su se natjecali u svim disciplinama, a posebno su ponosni na svog atletičara Florijana Rožića koji je donio olimpijsku baklju, kao i na plesnu skupinu Cheerleading „Iskrice“- rekla je ravnateljica Mirjana Faltis.


Posebno zadovoljstvo odazivom djece i natjecatelja na Sportske igre mladih iskazao je gradonačelnik Vlado Klasan, rekavši kako već sada planira za slijedeće sportske igre pozvati sve škole u našem okruženju na natjecanje i druženje. „Želimo pokazati jedno zajedništvo kroz dječju igru i druženje i stoga svim natjecateljima želim puno uspjeha, a ravnateljima škola se zahvaljujem na odazivu“- rekao je gradonačelnik.


Sportske igre mladih promiču način života temeljen na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu i najveća su amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi. Natjecatelji se natječu u nekoliko sportova: mali nogomet, rukomet, odbojka, graničar, atletika, cageball.
Glavni sponzor manifestacije Sportskih igara mladih je Coca-Cola.
Novska se sa svojim sportskim ekipama, ali i publikom pokazala kao veliki promicatelj sporta i zdravog načina života.


Na državno prvenstvo u Split su se plasirali:
Graničar mješovita ekipa 2006. godište i mlađi – ekipa Vatreni (OŠ Novska)
Graničar mješovita ekipa 2004. godište i mlađi – ekipa Loptići (OŠ Novska)
Trčanje na 60 metara 2006. godište i mlađi – Marko Rogulja (OŠ Novska)
Trčanje na 60 metara 2006. godište i mlađi – Paula Santo (OŠ Novska)
Trčanje na 60 metara 2004. godište i mlađi – David Grgić (OŠ Rajić)
Trčanje na 60 metara 2004. godište i mlađi – Nikolina Letvenčuk (OŠ Lipovljani)
Fair-play – djeca s poteškoćama u razvoju:
Trčanje na 60 metara - Dorijan Radmanić, Isa Gaši, Edita Osmani
Mali nogomet 3 na 3 - Teofik Gaši, Hasan Osmani, Ljatif Rajma, Matej Gobac
Našim predstavnicima želimo puno sreće i uspjeha na državnom natjecanju Sportskih igara mladih u Splitu!