Grad NOVSKA Službene stranice

Udruga mladih Novska organizira utrku “NovskaRUN8k”

Udruga mladih Novska organizira utrku “NovskaRUN8k”

U Gradskoj knjižnici u Novskoj 1.srpnja održana je tiskovna konferencija u organizaciji Udruge mladih Novska s ciljem prezentiranja svojih aktivnosti posebice utrkeNovskaRUN8k.Novska je između ostalog uvijek bila i grad sporta i to raznolikog sporta sa puno klubova u samom gradu i okolici. No uz sve sportaše, Novska ima i trkače koji obilaze utrke po Hrvatskoj, no nikada od osamostaljenja države nisu imali utrku u svom rodnom gradu. Uz trkače, Novska ima i puno rekreativaca koji slobodno vrijeme provode trčeći, najčešće prema jezeru no dosta se njih može vidjeti i po ulicama grada kako trčeći privlače poglede zainteresiranih prolaznika. Pošto u Novskoj ne postoji klub koji bi organizirao ovakvu utrku, Udruga mladih Novska u razgovoru s trkačima odlučila je organizirati utrku i na taj način uz sportski i zabavni sadržaj koji prate jedan drugog – napraviti nešto potpuno novo u Novskoj sa željom da se ova utrka pretvori u tradiciju te da u skoroj budućnosti poprimi i međunarodni karakter. Ujedno, ovo je i izvrsna prilika da se još više čuje za grad, a i da se trčanju kao zdravom načinu života priključi što više ljudi-rekao je predsjednik Udruge mladih Novska Marin Fabijanić.

Novska sa svojom prirodom koja ju okružuje nameće jednu lijepu trasu koja će biti iskorištena za utrku. S obzirom da je kalendar utrka u Hrvatskoj prilično popunjen, a u želji da se utrci priključe natjecatelji iz cijele države, jedini datum koji se nudio bio je 15. kolovoza na blagdan Velike Gospe. Uz to što je neradni dan, ove godine pada na subotu tako da će utrka biti iznimno posjećena kako od strane natjecatelja, tako i od strane gledatelja.

Start utrke je u 18 sati sa Jelenove glave, a cilj je na malom trgu ispred POU. Trasa je to od 8 kilometara po kojoj je utrka i dobila ime. Pola trase se trči kroz makadam, a pola po asfaltiranoj cesti. Trasa je okružena šumom, a na polovici se nalazi i novouređeno jezero.

Program na malom gradskom trgu počinje u 16h kada će početi pristizati i prvi trkači koji će tu moći preuzeti startne brojeve i odakle će u grupama biti prevoženi na start utrke. Uz glazbu na otvorenom, natjecatelji i gledatelji imati će priliku uživati i u hrani i piću koje je udruga mladih u suradnji sa sponzorima omogućila po uistinu promotivnim cijenama. Poslije utrke, a nakon proglašenja pobjednika održati će se party na otvorenom do dugo u noć tako da ova utrka s popratnim sadržajem pruža uistinu po nešto za svakoga.

Za potrebe utrke snimljen je i promotivni video koji je dostupan na stranicama Udruge mladih Novska kao i na web i facebook stranici utrke. Uz video i facebook stranicu, web stranica sadrži sve podatke o utrci uključujući datum održavanja, izgled trase. Na njoj se također vrši prijava za utrku putem jednostavnog on-line obrasca. Na stranici se također može vidjeti i broj prijavljenih natjecatelja koji raste iz dana u dan.

Kotizacija za utrku iznosi 35,00kn. Natjecatelji za iznos te kotizacije dobivaju majicu s logom utrke i okrjepu. Utrka je podijeljena u 4 kategorije; muški, ženski, te najstariji natjecatelj. Za prva tri u muškoj i ženskoj kategoriji pripremljene su ii bogate nagrade kao i medalje. Nagradu će također dobiti i najstariji natjecatelj.

Predviđeno vrijeme trajanja utrke je oko sat i petnaest minuta, a one najbrže u cilju očekuju se za oko pola sata od starta utrke. Zbog sigurnosti natjecatelja, promet u Staorselskoj ulici će biti zatvoren, kao i cesta prema jezeru.

Ovim putem pozivaju se svi zainteresirani da se prijave za utrku pa makar i rekreativno jer ovo je prva utrka u Novkoj, a bitno je samo zabaviti se i sudjelovati. Svi ostali su pozivani da daju potporu natjecateljima i da dođu na utrku te se zabave sa svima.

Udruga mladih Novska posebno se zahvaljuje svima koji su omogućili ovu utrku i unaprijed onima koji će im tek postati sponzori ili na bilo koji pa i najmanji način doprinijeti organizaciji ovog događaja. Posebno i ogromno hvala upućuju Sisačko – Moslavačkoj Županiji, Gradu Novska, Run and Treku, Karlovačkom, aproxu, studiuFABER, tisak i dizajn Peletenina, FOTO Imago, i VACOM računala. Također se zahvaljuju medijskim pokroviteljima, portalu Novska.in, 3.sporta, Radio Postaji Novska, te Lipičkom kompasu.