Grad NOVSKA Službene stranice

Započela obnova prometnica u naselju Kozarice

Započela obnova prometnica u naselju Kozarice

Danas su započeli radovi na obnovi prometnica u naselju Kozarice. Županijska uprava za ceste u okviru svog plana građenja i održavanja županijskih prometnica zapučinje na obnovi županijske ceste 3217 i 33141. "Na području Grada Novske je 82 km prometnica kojima gospodari ŽUC. Ovim radovima će se stanovnicima Kozarica popraviti kvaliteta i sigurnost prometa, a prometnica ima i velik gospodarski značaj, kako za lokalne poduzetnike, tako i za državne i javne tvrtke, poput INA-e i Hrvatskih šuma", izjavio je ravnatelj ŽUC-a ing. Željko Marjanović.


Naime 10. listopada 2014. godine u Novskoj je potpisan Ugovor o zajedničkom sufinanciranju obnove prometnica u Novskoj između ravnatelja ŽUC-a Željka Marjanovića i gradonačelnika Grada Novske g. Vlade Klasana, a radi se o rekonstrukciji županijske ceste Ž3217, dionica od mjesta Kozarice do križanja s lokalnom cestom L33143 u duljini od 800 metara i obnove završnog sloja asfaltnog kolnika u duljini 3200 metara na dionici županijske ceste Ž3217 od križanja ove ceste s državnom cestom D 47 do križanja s lokalnom cestom L33143, te lokalne ceste L33141 od križanja ove ceste s županijskom cestom Ž3217 do kraja naselja Kozarice. Vrijednost radova je 3.350.00 kuna. Završetak radova planiran u 2016. godini.


"U dogovoru s županijskim upraviteljem za ceste ing. Željkom Marjanovićem nakon 23 godine obnavljaju se ove prometnice a Grad Novska u ovim radovima participira s 50 % sredstava. S obzirom na prihod od rudne rente u Gradskom proračunu, stanovnici Kozarica zaslužuju i povrat. Radi se o velikoj i značajnoj investiciji, a radovi na oko 3 km prometnice bi trebali potrajati oko 45 dana odnosno do početka rujna, te će mi biti zadovoljstvo otvoriti ovu prometnicu", rekao je gradonačelnik Vlado Klasan.
Izvođač radove je tvrtka Strabag d.o.o., izabran putem javne nabave kao najpovoljniji izvođač.. Stanovnici Kozarica se zamoljavaju za razumijevanje jer će u narednim danima biti otežano prometovanje.