Grad NOVSKA Službene stranice

Završena prva faza projekta Znanje-Mogućnost-Sinergija

Završena prva faza projekta Znanje-Mogućnost-Sinergija

Udruga Mine Aid započela je projekt pod nazivom Knowledge-Opportunity-Synergy (KOS) odnosno Znanje–Mogućnost-Sinergija, na području Sisačko-moslavačke županije. Isti je započeo 18.02.2015., a trajati će narednih 15 mjeseci.
Projekt se provodi u partnerstvu s HZZ područni ured Sisak i HZZ područni ured Kutina, a namijenjen  je nezaposlenim  mladima  do  29  godina  oba  spola  te  nezaposlenim ženama u dobi od 30 do 65 godina s područja cijele županije.
Cilj projekta je poticanje rasta zaposlenosti nezaposlenih mladih i žena iz Sisačko-moslavačke županije u svojim lokalnim zajednicama kroz pružanje stručne holističke potpore i pripreme za ulazak na tržište rada.
U projektu će sudjelovati i polaznici sa šireg novljanskog područja. U utorak,  31.ožujka u Novskoj je održan radni sastanak i izbor polaznika za edukaciju. U budućnosti ćemo imati 3 njegovateljice, 3 informatička operatera, 2 web dizajnera i 3 knjigovođe- rekla je voditeljica mobilnog ureda Udruge Mine Aid- mr.sc. Daša Poredoš Lavor. 
Ukupna  vrijednost  projekta  je  161.965,90  eura,  a  isti  sufinancira  EU  u  okviru  Europskog socijalnog  fonda  Operativnog  programa  Razvoj  ljudskih  potencijala  u  iznosu  od  153.867,60 eura.