FotogalerijaAdresarPitanja gradonačelnikuVažni dokumenti gradaPrijava kvarovaJavna nabavaJavna nabavaJavna nabavaProstorno planska dokumentacijaJavna nabavaPark prirode Lonjsko poljeNovljansko akademsko društvoDPU Tin Ujević i Zapad 1 Prethodna rasprava

29.09.2012

Dan policije i blagdan sv. Mihovila

Danas policajci obilježavaju Dan policije slaveći svog zaštitnika svetog Mihovila. Kod spomen ploče poginulim policajcima upaljene su svijeće i položeni vijenci.

Spomen ploča s uklesanim imenima „onima koji su dali život u svetom Domovinskom ratu“, Predragu Škrbini, Željku Nikiću, Zdravku Malnaru, Darku Reliću Željku Šlatu, Peji Mijadžikoviću, Stjepanu Mihaljeviću i Mladenu Jakoviljeviću, podignuta je uz Policijsku postaju Novska, kao trajno sjećanje na njihovu žrtvu za slobodu Hrvatske u Domovinskom ratu.
Poginulim i nestalim policajcima počast su iskazali obitelji poginulih, policajci Policijske postaje Novska na čelu s  Tomislavom Milunićem, načelnikom, predstavnici Udruga proistekle iz Domovinskog rata te predstavnici vlasti u Novskoj i Jasenovcu.


Nazočne je pozdravio Vinko Maček u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Podružnice Novska i „RIS“ Kutina, Tomislav Milunić, načelnik PP Novska, kao i gradonačelnik Antun Vidaković i Marija Mačković, načelnica Općine Jasenovac. U govorima su podsjetili na  djelovanja policije u ratnim uvjetima,  agresije na Hrvatsku i događanja nakon  napada  na Novsku u kojoj su stradali policajci braneći Domovinu do konačnog oslobođenja.
U crkvi sv. Mihovila u Bročicama Svetu misu je služio Milan Vidaković, župnik, a uz brojne vjernike Bročica, koji posebno slave svetog Mihovila, u misnom slavlju molitvom su sudjelovali i djelatnici PP Novska.