FotogalerijaAdresarPitanja gradonačelnikuVažni dokumenti gradaPrijava kvarovaJavna nabavaJavna nabavaJavna nabavaProstorno planska dokumentacijaJavna nabavaPark prirode Lonjsko poljeNovljansko akademsko društvoDPU Tin Ujević i Zapad 1 Prethodna rasprava

25.10.2011

Humanitarci iz Tanzanije, Novljani Zdenka i Alojz Grden

Novljani, supružnici Zdenka i Alojz Grden, drugi mjesec se nalaze u Tanzaniji gdje kao volonteri u humanitarnoj misiji pomažu u sirotištu za napuštenu djecu.

Na ovu misiju odlučili su se poslije televizijske reportaže o sudbini brojne djece u toj dalekoj afričkoj zemlji. Gradnju sirotišta potaknula je Ivana Parlov, misionarka laik iz udruge „Kolajna ljubavi“, koja je osnovana s ciljem pomaganja ugroženima.
Bračni par Zdenka i Alojz, prije odlaska početkom rujna, obećali su se javiti. Radi nedostatka stalnih internetskih veza u kratkom javljanjima obitelji, poslali su nedavno i  fotografiju. Kažu kako se u sirotište u blizini grada Songei, u južnom dijelu Tanzanije, nalazi stotinjak djece različite dobi. „Puno  pažnje i ljubavi treba poklanjati toj djeci, siročadi čiji su roditelji umrli od raznih bolesti. Nedostatak roditeljske ljubavi koja im je sada potrebna mi im pružamo i to nas  potiče na ostanka i nakon planiranog roka do kraj godine“, javili su naši humanitarci Zdenka i Alojz.
Pomoć pri odlasku i majicama kojima su opremili štićenike sirotišta doniralo je novljansko Pučko otvoreno učilište, a supružnici poručuju kako je potrebna i daljnja pomoć djeci Tanzanije. Svi koji još žele pomoći informacije mogu pronaći na internetskim stranicama www.kolajna-ljubavi.hr.