FotogalerijaAdresarPitanja gradonačelnikuVažni dokumenti gradaPrijava kvarovaJavna nabavaJavna nabavaJavna nabavaProstorno planska dokumentacijaJavna nabavaPark prirode Lonjsko poljeNovljansko akademsko društvoDPU Tin Ujević i Zapad 1 Prethodna rasprava

22.04.2013

Na biciklijadi u Novskoj 400 biciklista

Bicikl je sve omiljeniji, što se moglo vidjeti prema odazivu korisnika ovog prevoznog sredstva na biciklijadi u Novskoj.

 

OVDJE MOŽETE POGLEDATI FOTOGALERIJU

Svaki godine odaziv je veći pa je tako bilo i ovog vikenda kada se odazvalo skoro četiristo biciklista, svih dobnih skupina, od najmlađih do onih starijih, ali i cijelih obitelji. Tako su zapravo održane dvije biciklijade, kraća etapa za djecu i duža za one veće. Ne samo da je odaziv bio velik, došli su i biciklisti iz Novske, bili ih je iz Kutine, Garešnice, Zagreba, Lipika i Daruvara. Organizatori, Turistička zajednica Novske uz suorganizaciju Parka prirode Lonjsko polje, priredili su puno sadržaja tijekom puta kojim se vozilo. Za sve koji nisu imali svoj, organizatori su čak osigurali i bicikle, dok je svima kojima je putem trebalo tehničku pomoć pružila trgovina bicikla „Veble bike“ iz Novske.

- Kolona je krenula iz središta grada, vozilo se kroz Brestaču, Novu Subocku, gdje je bio i prvi odmor za sudionike na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu „Ožoga“, uz svježe pečena peciva, piće i tamburašku glazbu. Na sljedećem odmorištu, imanju obitelji Gračaković u Staroj Subockoj, svi su mogli kušati razne sireve koje ova obitelj proizvodi, kao i uživati u atraktivnom imanju Ekoetno selu „Strug“ u naselju Plesmo -, opisala je kretanje biciklista Dijana Bogović, turistička djelatnica. U živopisnom Krapju, selu graditeljske baštine, sudionici su od stručnih djelatnika Parka prirode, čuli kratko predavanje o vrijednostima Lonjskog polja, te uz rijeku Savu kroz Drenov Bok i preko Jasenovca, sa zadržavanjem i ručkom na jezeru Bajer u Bročicama, povratak u Novsku i uzvratni poziv svima, na biciklijadu u Garešnicu slijedeće nedjelje Aktivno u promicanje bicikla kao prijevoznog sredstva, želeći potaknuti korištenje bicikla u gradskom prometu, za zdrav život i čist okoliš i ovaj put, osiguravajući cijelim putem vožnju kolone, svoj su doprinos dali vatrogasci, spašavatelji HGS Stanice Novska i djelatnici policije.