Grad NOVSKA Službene stranice

Državna tajnica Željka Josić posjetila Katoličku školu u Novskoj

Državna tajnica Željka Josić posjetila Katoličku školu u Novskoj

U ponedjeljak 4. ožujka, Katoličku osnovnu školu u Novskoj posjetila je državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić sa svojim suradnicima. U njezinoj pratnji bila je i gradonačelnica Novske Marija Kušmiš, zamjenik gradonačelnice Siniša Kesić i ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske – NORA Vida Iličić.

Spomenute goste primio je ravnatelj Katoličke osnovne škole u Novskoj Krunoslav Juraković koji ih je pozdravio te proveo kroz školske prostore. Istaknuo je specifičnost katoličke škole u njezinom radu, napose na području odgoja u katoličkom duhu. Prikazao je rezultate rada na određenim projektima koje Škola provodi uz redovitu nastavu. Zatim su obišli nekoliko učionica u kojima su se održavale radionice iz STEM područja te iz domaćinstva koje učenici pohađaju u sklopu školskog projekta „Sam svoj majstor 2“. U ugodnom razgovoru, učenici su kazali što sve uče i rade u školi, napose u izvannastavnim aktivnostima te su pozvali goste da im se pridruže u radionicama, a što su oni, na svoj način, i učinili.

Na kraju susreta, ravnatelj je zahvalio državnoj tajnici Josić na posjetu Katoličkoj školi u Novskoj te za njezin trud koji ulaže u podršci djeci i mladima na različitim razinama. Državna tajnica je, pak, iskazala zadovoljstvo o načinu rada i pristupu djeci u katoličkoj školi istaknuvši da Požeška biskupija u tome ima veliko iskustvo. Kazala je da joj je drago što je i u njezinom rodnom gradu Sisku te obližnjem gradu Popovači Sisačka biskupija osnovala katoličke škole koje od naredne jeseni započinju s radom.

U sklopu posjeta Novskoj, državna tajnica Josić posjetila je, također, novouređeni Centar za mlade u Novskoj u sklopu Sportske dvorane gdje je održana parlaonica na temu poduzetništva, samozapošljavanja i studiranja, a u kojoj su sudjelovali učenici Srednje škole Novska zajedno sa svojim nastavnicama. Potom je obišla i prostore Udruge mladih Novska, Inkubator društvenih inovacija te STEM laboratorij.