Grad NOVSKA Službene stranice

Održana godišnja skupština KPD Ukrajinaca “Karpati” Lipovljani

Održana godišnja skupština KPD Ukrajinaca “Karpati” Lipovljani

U Društvenom domu u Lipovljanim, u subotu,  9. svibnja održana je redovna godišnja skupština KPD Ukrajinaca “Karpati” Lipovljani. Nakon kraćeg kulturno-umjetničkog programa na kojem su nastupali KUD “Karpati“ i UKPD Taras Ševčenko iz Kanjiže krenulo se s izlaganjem izvješća o radu i financijskog izvješća za 2014. godinu kao i planovima za 2015. godinu. Član ukrajinskog vijeća u županiji Mirko Fedak predvodio je skupštinu KPD Ukrajinaca “Karpati”.

Na skupštini su nazočili predsjednica općinskog vijeća Općine Lipovljani Anka Doležal, gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, ravnateljica OŠ Josip Kozarac Lipovljani Mirjana Faltis, kulturno-umjetničko društvo “Hrvatsko srce” iz Odre – Žabna, predsjednica pjevačkog zbora “Lira” Lipovljani Nevenka Zorić, predsjednica KUD-a “Lipa” Lipovljani Marica Tisaj, dopredsjednik saveza Slovaka RH i predsjednik Slovačke nacionalne manjine u Sisačko-moslavačkoj županiji Josip Krajči, predsjednik Udruge umirovljenika Lipovljani Mirko Horvat, dopredsjednik Matice hrvatske-Ogranak Novska Miroslav Lovčanin, UKPD Taras Ševčenko iz Kanjiže, saborski zastupnik nekoliko nacionalnih manjina Veljko Kajtazi.

Na kraju svečanosti sve prisutne je pozdravila u ime načelnika općine Lipovljani Maria Ribara predsjednica općinskog vijeća Općine Lipovljani Anka Doležal te je pritom izjavila da je načelnik Mario Ribar zajedno sa predsjednikom KPDU „Karpati“ Ivan Semenjukom u Ukrajini zbog pregovora o Ukrajini kao zemlji partneru na slijedećim Lipovljanskim susretima, također je naglasila da se Općina Lipovljani ponosi radom udruge “Karpati” te im je zaželjela puno uspjeha u budućnosti. Gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan također je pozdravio sve prisutne, te je čestitao KPD-u”Karpati“ na svim uspješno provedenim aktivnostima, te im je zaželio puno sreće u budućnosti i napomenuo da će Grad Novska u suradnji s njima i dalje sudjelovati u kulturno- umjetničkim događanjima kako bi prezentirali bogatstvo nacionalnih manjina. Saborski zastupnik Veljko Kajtazi se zahvalio predsjedniku KPDU „Karpati“ Ivanu Semenjuku na pozivu na skupštinu i izjavio da je iz državnog proračuna izdvojeno 37 milijuna kuna za djelovanje i aktivnosti nacionalnih manjina. Naglasio je da će i dalje pratiti rad KPD-a „Karpati“ te im je čestitao na svim dosadašnjim aktivnostima.