Grad NOVSKA Službene stranice

Održana tradicionalna izložba konja „Hrvatski Posavac“

U organizaciji Udruge uzgajivača konja „Hrvatski Posavac“ Novska u nedjelju, 19.travnja održana je deseta po redu tradicionalna izložba konja i ocjenjivanje grla na igralištu „Mašinac“ u  Novskoj,  te natjecanje u povlačenju klada. Posjetitelji su mogli pogledati i izložbu malih životinja, kao i  tradicionalne obrte i zanate uz bogatu gastronomsku ponudu.

Predsjednik udruge Krešimir Johović je rekao da je izložba održana uz financijsku pomoć Grada Novske i ostalih sponzora naglasivši da je dobar odaziv izlagača s obzirom na zdravstvene probleme među konjima, koji su u procesu oporavka stoga je odaziv grla ove godine bio nešto malo manji. U kategoriji omica prvo mjesto je osvojio Vlado Buliček sa grlom Dora, drugo mjesto je osvojio Antonijo Špoljarević sa grlom Lenka te treće mjesto Stjepan Krunić sa grlom Zeka. U kategoriji mlade kobile, prvo mjesto je osvojila Milena Rađenović sa grlom Ceca, na drugom mjestu je Goran Došlović sa grlom Mila, dok je treće mjesto osvojio Zoran Plemenik sa grlom Tina. U kategoriji stare kobile na prvom mjestu je Goran Došlović sa grlom Rička, na drugom mjestu je Franjo Bingula sa grlom Dora dok je na trećem mjestu Valentina Bingula sa grlom Lana. U kategoriji mladi pastuhi na prvom mjestu je Krešimir Johović sa grlom Riđan, na drugom mjestu je Zoran Plemenik sa grlom Vihor, dok je na trećem mjestu Stjepan Krunić sa grlom Miško.

U kategoriji starih pastuha na prvom mjestu je Ivica Suknjaić sa grlom Rubin, na drugom mjestu je Mato Stublija sa grlom Ričko, dok je na trećem mjestu Zvonimir Johović sa grlom Lisac. Tajnik udruge „Hrvatski posavac Novska“ Mato Stublija i Goran Došlović član upravnog odbora uzgajivača konja „Hrvatski Posavac“ su istaknuli da udruga organizira 17.svibnja u Paklenici vuču klada, štraparijadu gdje će sudjelovati 20 sudionika iz cijele Hrvatske. Štraparijada se održava u sklopu folklornih susreta KUD-a „Paklenica“ povodom proslave Gospe Fatimske.